Fuck Cancer - För unga Vuxna!

Mikaela berättar om sin cancer.

Vad heter du och hur gammal är du?
Mikaela och är 27år.

Hur gammal var du när du fick ditt cancerbesked?
Skulle fylla 25 några månader senare.

Vad var det för cancer?
Äggstockscancer

Vilka mediciner/behandlingar fick du?
Jag fick smärtstillande, opererade bort en äggstock och cellgiftsbehandling i dropp.

Är du frisk idag?
Nej, jag är inte friskförklarad.

Om inte, när blir du frisk förklarad om den hemska sjukdomen inte kommer tillbaka?
Den har redan kommit tillbaka, efter att jag genomgått operation samt cellgifter gick jag en gång i månaden och lämnade prover men efter exakt 1år och 2månader fick jag besked att de var tillbaka. Så de var bara för några veckor sedan jag återigen kunde börja tänka på att de är hela 5år kvar så just precis i skrivandets stund är de 4år och 11månader kvar till min friskförklaring.

Brukar du prata om det du har gått genom?
Jag har gått vid psykolog och pratat en hel del, annars håller jag de gärna inom familjen. Men numera vill jag inte prata om de just för att de gör min omgivning väldigt ledsen och orolig vilket jag inte vill se. Men i perioder har jag tidigare skrivit om de i min blogg www.nouw.com/blockochpenna men jag märkte ganska fort att de blev ett ”tycka synd om henne” kommentarer och de är inte så jag vill se de. Man ska inte tycka synd om mig snarare tvärt om man ska peppa mig och heja på mig för jag är stark, starkare än många tror.

Vad hade du gjort/resonerat om du får/fått tillbaka cancern?
Jag har ju fått tillbaka den en gång och de var väldigt tufft besked, och helt ärligt så vet jag att skulle de komma tillbaka en tredje gång kommer de bli ännu tuffare. Jag fungerar lite så har jag märkt efter den här resan att för varje gång de kommer ett negativt besked tappar jag hoppet.

Hur ser ditt liv ut idag? Tror du det hade sett annorlunda ut om du inte hade fått ditt cancer besked?
Idag lever jag med min sambo och våra underbara ungar tillsammans i ett hus strax utanför stan, jag ska precis avsluta min föräldraledighet med vår minsting och återgå till arbetet igen.
Hade jag inte fått mitt cancer besked från början så hade de absolut sett annorlunda ut, jag hade haft mycket lättare att få barn (jag har bara en äggstock kvar), jag hade inte haft ständigt problem när de gäller min menstruationscykel, dessutom hade jag inte missat så otroligt mycket tid med mina barn som jag har gjort pga sjukhusbesök och all cellgift som har gjort mig väldigt trött och orkeslös, illamående etc.
Man ska njuta av varje dag i livet och leva som om de vore de sista ut i fingerspetsarna.

Vill du berätta om din resa? Maila mig då på contact@missjennifer.se

Kolla gärna in hos Marica som jag driver detta projektet att sprida Ung Cancer vidare!

27 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *