Fuck Cancer - För unga Vuxna!

Anhörig till cancerdrabbad!

I mitt och Maricas projekt Fuck cancer – För unga vuxna så har vi valt att intervju personer som har fått cancer samt någon anhörig till dem.

För ett tag sedan så intervjuade jag min lillebror Marcus som fick testikelcancer som 18 åring och vi har intervjuat fina Mikael som fick äggstockscancer. Här ska du nu få läsa intervjun med Mikaels sambo!

Var har du för relation till den anhöriga?
Sambo

Vad för sorts cancer har din anhörig drabbats av?
Äggstockscancer

Hur gammal var han/hon då cancern kom?
Året hon skulle fylla 25

Har din anhörig blivit frisk?
Nej.

Om inte, kommer hon/han bli frisk och isåfall hur länge till får ni vänta?
Ja efter att de inte kommit tillbaka på 5år och de har redan kommit tillbaka en gång vilket gjort att de börjat om räkningen nu för ett tag sedan.

Vad för behandling har din anhörig genomgått?
Operation och cellgiftsbehandlingar.

Hur har detta påverkat dig som anhörig?
De var väldigt jobbigt att få redan på allting och hela sjukdomsbiten har varit svår. De svåraste av allt är att stå bredvid, man kan stötta och finnas där men man kan inte hjälpa.
Detta har påverkat mig på de sättet att jag går lika jobbigt och oroligt omkring för varje blodprov som lämnas för att få veta om de är tillbaka eller inte.

Har du vart närvarande hela processen?
Ja de har jag.

Fick du reda på cancerbeskedet i tidigt skede?
Jag fick reda på de när min sambo fick reda på de. De var en morgon där min sambo hade haft väldigt ont i sin mage ungefär som en jätte kraftigmensvärk under flera dagar och en del veckor men tillslut kunde hon knappt stå upp. Därför åkte vi till akuten, dom misstänkte först cysta och hon blev inlagd men efter många undersökningar, röntgen, magnetröntgen och blodprover så fick vi beskedet dagen efter där vi satt i sjukhusrummet tillsammans.

Fina Mikaela på bilden!

Har du eller en anhörig till dig haft cancer och vill du dela med dig av din/er story så maila mig på contact@missjennifer.se

12 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *